JMS

© 2019 All images and videos copyright of Janne Hokkanen, the artist. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr

September 29, 2016

Please reload

Recent Posts

Näyttely Tieteen yö - tapahtumassa Tiedekeskus Heurekassa

January 24, 2018

1/5
Please reload

Featured Posts

Näyttelyn purku ja uusi tavoite

April 9, 2015

 Niin paljon kuvataidetta kuin vain mielii tehdä! Hienosti sujui viime vuosi kuvataiteen parissa. Iso taidenäyttely "Ihmisen monumentteja" keräsi todella paljon silmäpareja lähes neljän kuukauden aikana Technopoliksella, Yliopistonrinteessä ja useat taiteilijatapaamiset olivat itselle mielekkäitä kertoa prosessista ja itse teoksista. Voimauttavaa oli kuulla eri ikäisiltä mielipiteitä ja saada syvällisiä keskusteluja aikaan.
 

Kaiken mahdollisti taidemaalari Viljami Heinosen suostumus jakaa työtila minun kanssa Pyynikin Trikoolla Tampereella. Tässä leikkaan mdf-levyä taidevalokuvia varten. Ne kiinnitin binder liimalla levyihin ja maalasin vielä päälle mediumilla maalauksellisen ja kestävän pinnan.
 

Prosessikuvaa "Inhimillinen monumentti" teoksen maalaamisesta. 120 x 220cm kokoinen teos oli näyttelyn ns. kokoava teos, jossa näkyy useita valokuvattuja kohteita. Ja itse Tampere isossa koossa. Valokuvasin Torni hotellista näkymän, joka valmistui vasta kaikki muut kohteet kuvattuani.

 

Avajaisten jälkeen ensimmäisiä vieraita olivat Tampereen taiteilijaseuran pj Juha Merta, sekä "oppi-isäni" ja Tampereen yliopiston kuvataiteen lehtori Jouko Pullinen.
 

Näyttely purkaantui vasta, 7.4. ja vieraskirjani sisälsi voimaannuttavia kirjoituksia katsojilta.

Ehdottomasti parasta näyttelyn seurauksista oli saada puhelu vuoden ensimmäisenä päivänä galleristi Matti Vilhuselta. Hän kutsui minut pitämään näyttely uuteen galleriaansa Helsinkiin. Rupla galleria sijaitsee Helsinginkatu 16, Kalliossa. Yli 100m2 tilaan aloin jo 10.1. maalaamaan ensimmäistä uutta teosta. Työnimi näyttelylle on "Luonto vastaan teknologia" ja sisältää Kone-sarjaani. Uusia ja vanhoja maalauksia ja veistoksia tulee esille! Avajaiset on 26.5. tiistaina. Lämpimästi tervetuloa! 

Please reload

Follow Us