JMS

© 2019 All images and videos copyright of Janne Hokkanen, the artist. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-flickr

September 29, 2016

Please reload

Recent Posts

Näyttely Tieteen yö - tapahtumassa Tiedekeskus Heurekassa

January 24, 2018

1/5
Please reload

Featured Posts

Technatural - taidenäyttely | Maalauksia ja veistoksia | 26. toukokuuta - 21. kesäkuuta

May 5, 2015

 
Aivan mahtava fiilis! Kaikki teokset tulevat ajoissa valmiiksi ja viikon päästä alkaa ripustus! Ja hienosti ystäviä, kavereita, tuttuja ja kohta uusia tuttavuuksia virinnyt Facebookin tapahtumasivulle! Tulkaahan sankoin joukoin avajaisiin. Luvassa jotain ennen näkemätöntä ja erityisesti kuulematonta. Avajaisista paljastuu muutakin hienoa lähempänä tapahtumasivulla!

https://www.facebook.com/events/380977998769590/

Technatural - näyttelytiedote:

 

 Tervetuloa luonnon, ihmisen ja koneen kohtaamiseen

Janne Hokkasen Technatural-taidenäyttely käsittelee luonnon, ihmisen ja teknologian suhdetta veistosten ja maalausten muodossa. 

Maalaukset koostuvat kolmesta erilaisesta sivellystekniikasta akryyli- ja spraymaaleja hyödyntäen. Teoksissa näkyy ihmisten kädenjälkiä taivaalla, merellä ja ilmassa. Näyttelyssä esillä olevat veistokset saavat niin ikään alkunsa usein luonnon muodoista. Veistoksissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, pääasiassa romumetallia ja puuta. Niitä käsitellään muun muassa taltalla, moottorisahalla ja vasaralla.

Taidenäyttely ei päästä katsojansa helpolla. Näyttelyn teokset eivät moralisoi, mutta ottavat avoimesti kantaa.

"Tarkoituksena on pohtia luonnon monimuotoista kauneutta ja sitä, kuinka teknologia sitoo meitä. Kantaaottavat teemat ovat nousseet teoksissani vahvasti esille. Makrotasolla tapahtuvat ympäristökatastrofit osoittavat, ettei maapallon ekologia kestä ihmisen toimintaa, jonka seuraukset alkavat olla yhä arvaamattomampia. Esimerkiksi 'Lord of Black Riches' veistos sai alkunsa Meksikonlahden öljykriisistä. Petyin siihen kuinka vähän riskejä tutkitaan etukäteen ja ennen kaikkea kuinka hitaasti onnettomuuteen reagoitiin."

Teosten taustalla ovat Hokkasen rakkaus luontoa kohtaan ja yhtäaikaisesti jo lapsena herännyt teknologian luomien mahdollisuuksien ihannointi.

"Olen ihannoinut kehittyvän teknologian tarjoamia mahdollisuuksia pienestä pojasta aikuisuuteen asti. Nykyään pohdin, että lähitulevaisuudessa lymyävä robotisaatio luo pikemminkin uhkakuvia innostavien mahdollisuuksien sijaan. Teokset jättävät katsojalle tilaisuuden pohtia kumman puolen asiasta näkeä ja kokea. Ihmetystä herättävät keskustelut tekevät hyvää ihmismielien hyvinvoinnille."

Technatural on Hokkasen viides yksityisnäyttely. Lisäksi hänen teoksiaan on ollut esillä kymmenissä ryhmä- ja yhteisnäyttelyssä. Teoksia on myyty yksityisten kokoelmien lisäksi muun muassa Puolustusvoimille, Tampereen yliopistolle ja Hämeenlinnan kaupungille.

Hokkasen taidenäyttely Technatural RUPLAssa 27.5. - 21.6.2015

Avajaiset 26.5.2015 klo18. Tervetuloa!

WWW.RUPLA.FI

HELSINGINKATU 16

00500 HELSINKI

FINLAND

Please reload

Follow Us