top of page
Ihmisluonto
julkinen taidenäyttely
tunnus_turkoosi_pohja_edited_edited_edit
Julkinen taidenäyttely Ihmisluonto rakentuu kierrätetyistä liikennemerkeistä Pikku-Vesijärven ympärille Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahteen kesäksi, 5.6.-31.10.2021.

Elämässä ja taiteen parissa tulee usein oltua peruskysymysten äärellä.

On ollut innostavaa taiteen keinoin osallistaa ja haastaa kaikkia ohikulkijoita ajatustyöhön julkisissa tiloissa. Julkisten tilojen kautta teosten sanomat ovat levinneet hyvin myös sosiaaliseen mediaan. Ristiriitaisesti kylläkin, sillä kritisoin teoksissani somen lamaannuttavia ja harhaanjohtavia piirteitä ihmismielelle.

Näyttelyn nimi Ihmisluonto tulee englanninkielen sanasta human nature, joka on englanniksi monella tapaa vivahteikkaampi. Nimen miellän pureutumisena ihmisarvoihin, luontoarvoihin, sekä meidän luontosuhteiseen ja niiden enemmissämäärin katoavaisuuteen. Miten olla osa luontoa taitaa olla yksi elämän isommista peruskysymyksistä.

Näyttely rakentuu Lahteen Pikku-Vesijärven ympärille osana ympäristöpääkaupunki Lahden tapahtumia. Luvassa on hämmentäviä sääntöjen ja kehoitusten sekamelskaisia kylttiteoksia pilkkeellä elohiiren silmäkulmassa.

Näyttelyn 16 eläinkylttiin on tietojen tarkastajana toiminut Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS.

Tästä linkistä GreenLahti.fi faktat osioon
Eläinkyltit löytyivät Vesijärven satamalta kulkiessa kohti keskustaa seuraavassa järjestyksessä.
Seuraavat kyltit löytyivät Pikku-Vesijärven kummaltakin puolen.
bottom of page